RF -asetettu PRONTO – David Pullenin arviointi

Lähetys – Minulla on ollut Philips Pronto melko pitkään, mutta se ei ole ollut talossani näkyvin hallintalaite. Se toimii hyvin useiden IR -kaukosäätimien integroinnissa, mutta se ei ole ollut erittäin käytännöllinen integroinnissa muuhun HA -järjestelmään.

Käytän edelleen X10 -komentoja melko laajasti kuitenkin RF: n hallinnassa räätälöidyn MR26: n kautta (kytketty Homeseeriin). Nyt on mahdollista saada eurooppalainen eritelmä MR26: n (433MHz), mutta silloin, kun muutin, oli tarpeen panna täytäntöön eurooppalaisen taajuusvastaanottimen. Muistutuksen yksi etu on kuitenkin, että saan erittäin suuren valikoiman. Voin lähettää RF: n minkä tahansa tyyppisistä kodin osista ja jopa jostakin menetelmästä ajomatkan päässä. Valitettavasti suurin osa (kaikki) X10: llä toimivien RF -kaukosäätimien (kaikki) ovat rumaja ja niitä ei ole nopeasti merkitty. Tarvittiin RF -kaukosäädin, joka saattaa olla henkilökohtainen kuin pronto. Tietysti uudempi RU950 tarjoaa tämän kyvyn sekä houkuttelemaan, mutta en voinut mieluummin vahvistaa kustannuksia ymmärtämättä sen sijaan, kuinka hyvin se toimisi.

Joten… kun huomasin, että prontolle asetettu RF oli saatavilla, olin erittäin kiinnostunut ja lähetin tilaukseni suoraan laserille…

Asetettu asetus näkyi nopeasti ja sisälsi signaalin ilmastointilaatin, lähettimen, tynkälle antennille, joitain lämmönhrink -letkuja, ohjeita ja CD -levyn, joka sisältää koodintuotanto -ohjelmistoja. Ohjeet olivat melko käytännöllisiä, vaikka jotkut yksityiskohdat auttaisivat (katso alla).

Yhteys signaalijohtoon (yksi korttivariantti)

Asennus – signaalin ilmastointikortti ja lähettimen vaatimus yhdessä, mikä on melko suoraviivaista. Uskon, että on mahdollista, että signaalin ilmastointilauta ei tarvita kaikille toteutuksille, koska se ei häiritse toimintaa, en edes vaivautunut yrittämään asennusta ilman. Vaadit sitten kolme liitäntää Prontoon: kaksi akkupäätteisiin, jotta saadaan virran ja yksi ensisijaiselle levylle signaalin poimimiseksi. Se on viimeinen yhteys, joka on vaikein ja joka voi olla eri paikassa pronton piirilevystä riippuen. Ennen yhteyksien luomista on käytännöllistä treenata tarkalleen, missä määrität taulun, lähettimen ja antentin (kuten löysin!). Paras sijainti näyttää olevan pronton takaosan vasemmassa yläkulmassa. Kun poistat tilanteen takaosan, näet suuren sisennetyn alueen, joka kokki paristot. Alueen molemmin puolin on kapea tila. Vasen käsi (pronton edestä katsominen) sijaitsee kontrastin ja taustavalon painikkeiden takana, samoin kuin riittävästi levyn ja lähettimen sisältämiseksi. Kun olet päättänyt sijainnista, tee yhteydet prontoon menetelmällä, joka helpottaa johtojen reititystä. Piirilevyn ja paristolokeron välillä ei ole paljon aluetta, joten haluat estää niiden välillä kulkevat johdot. Suunnitteluissa mainitut juotostyynyt ovat suhteellisen vähän, mutta niissä on jo juotos. Hieno juotos sulaa juotos nopeasti ja on mahdollista tehdä yhteys erittäin nopeasti. Ymmärrän, että on vaikea juottaa pienille kullattuihin Viasiin (piirilevyn reikiin), joten ne hyödyntävät juotostyynyjä. Käyttämäni juotostyyny (myöhässä suunnittelussa Ru890) on esitetty alla. Haluamasi signaali on transistorin pohjassa, joka ajaa päästöjä (katso kuva).

Transistori, joka ajaa päästöjä

Ohjeet viittaavat pidemmän ruuvin hyödyntämiseen kuin antennien stabiloimiseksi ja liitäntä lähettimeen. Päätin leikata ilmapohjan pronton yläreunan muotoon (joka ei ole tasainen) ja liimasin antentin koteloon. I connected the cable from the transmitter to the aerial by soldering to a sound terminal covered with heatshrink tubing. I believe glueing the aerial in location does make a neater installation as well as prevents fiddling around with the aerial screw.

RF Codes – when the hardware is installed you requirement to set up the codes for X10 commands. The very first 2 bytes tell the Pronto whether or not to modulate the signal. IR signals are sent out modulated, RF are not. The supplied software application included CodeGen written by Dave Houston which will produce the codes for all X10 housecodes as well as devices. The process is a bit agonizing as you requirement to set up the codes for each single operation, e.g. A2 on, A2 off, A2 dim, A2 bright. It may be possible to type in codes that will send A1 as well as then a separate signal for A on however I have not investigated yet as well as it is not provided within CodeGen. I set up a number of screens with the X10 codes as well as then utilized aliases in my different gadget screens to send the RF codes.

Koska minulla oli MR26 ja UR51A -kaukosäädin, uskoin olevan hyödyllistä selvittää muut MR26: n vastaanottamat koodit, esim. Play, Stop, nopea eteenpäin jne. Joidenkin analyysien ja vähän kokeilun jälkeen sekä virhe, pystyin selvittämään, että Pronto tarvittiin asianmukaisten RF -signaalien luomiseksi. Asetin koodit 3 toistolla (Codegen käyttää 5 toistoa X10 -koodeille), kun huomasin tämän toimivan hyvin. Samoin monet toistot hidastavat nopeutta, jolla MR26 voi saada komentoja; Samoin harvat johtavat komentojen menettämiseen. Kaikki komennot on lisätty yhdeksi näytölle ja käytetty jälleen kerran aliaseina.

Olen toimittanut CCF -tiedot etäkoodeilla sekä päälle/pois kaikille koolleille paitsi N. Voit valita ne täältä. N on jätetty pois, koska jostain syystä CCF -kääntäjä (Olivier Couvreurista), jota käytin CCF -datan tuottamiseen, joka kaatui joka kerta, kun juoksin sitä N -koodin näytöillä.

Huomaa, että näytöt on vain suunniteltu käytettäväksi koodien aliaseina sekä ne ovat melko täynnä. Niitä ei ole suunniteltu käytettäväksi suoraan näytöiksi!

Range – Saan erittäin suurta valikoimaa räätälöityjen prontojen kanssa, vaikka se on vähän herkkä paikannukselle ja ympäröiville esineille. Pöydälläni on nahkainen säveltämisalue, joka sisältää metallilevyn. Mitään ei ole, jos prontoa käytetään muutaman senttimetrin sisällä säveltämisalueelta.

Kun käytät Prontoa korkeammilla etäisyyksillä, se auttaa pitämään sitä varmistaakseen, että ilma -aine lähestyy kohtisuoraa. Tyypillisessä käytössä eli pronto lähellä vaakatasoa saan erilaisia ​​noin 25 metriä, joissa on useita tiiliseiniä ja lattiaa. Kun pronto pidetään pystyssä, voin lähettää RF: n noin 50 metrin päässä vastaanottimesta, jossa on useita tiiliseiniä.

Olen huomannut vähän määrää menetettyjä X10 -komentoja, samoin kuin toistaiseksi en ole pystynyt selvittämään, onko ongelma ollut lähetyksen yhteydessä Prontosta tai MR26: n vastaanottamisesta. Tämän ongelman asettamiseksi kontekstiin suoritin kuitenkin 40: n ja pois X10 -sekvensseistä 80 sekunnin alueella tämän artikkelin testinä, samoin kuin mikään komennoista ei menetetty.

Tuomio – Sarja on erinomainen ja melko edullinen (noin 30 puntaa) -menetelmä, jonka avulla vanha pronto voi lähettää RF: n. Se näyttää toimivan hyvin ja lajike näyttää olevan hyvä. Silloin on muutamia omituisuuksia, jotka näyttävät aina olevan RF: n tilanne. Muutos tarkoittaa, että vanha prontoni on saanut uuden elämän vuokrasopimuksen samoin kuin olen jopa etsinyt eBayssa joidenkin muiden prontosten muuttamiseksi. Jos käytät X10 RF: tä ja sinulla on vanha pronto, tämä sarja on jokaisen pennin arvoinen.

Osta Pronto RF -sarja verkossa Laserista täältä: Lataa CCF -tiedot täältä.

Haluta lisää? – Seuraa meitä Twitterissä, kuten me Facebookissa tai kirjaudu RSS -syötteeseen. Voit jopa saada nämä uutiset toimittamaan sähköpostitse suoraan postilaatikkoosi joka päivä

Jaa tämä:
Facebook
Viserrys
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Sähköposti
Lisää

Whatsapp
Tulosta

Skype
Tumblr

Sähke
Tasku

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *