Automatisoitu 15 -vuotisjuhlan erityinen#3 – Mark Harrison

2011 näkee automatisoidun kodin saavuttavan kypsään 15 -vuotiaan. Meille heidän kodin automaatiokohokohdat viimeisen puolen vuosikymmenen aikana. Vielä suuremman haasteen saamiseksi pyysimme heitä katsomaan eteenpäin, mitä seuraavan 15 vuoden edistyminen tuo digitaaliseen kotimaisuuteen. Erityisen sarjamme kolmannessa automatisoidussa kodin “vanha poika” Mark Harrison kertoo mielipiteensä siitä, kuinka pääsimme tänne – ja hänen näkemyksensä siitä, mitä tulevaisuus meille kaikille voi yllättää …

Mark Harrison-Kotiautomaatio 1996-2026-Noin 14 vuotta sitten kompastuin keskusteluryhmään ja sivustoon, jota johtaa nuori (tuolloin) mies nimeltään Mark McCall. Hänen intohimonsa, jonka hän oli toimittanut verkossa vuoden ajan ennen kuin löysin sen, oli kodin automaatio. Vuonna 1996 markkinoita, kuten se oli, hallitsi ”Custom Installaation” -maailma ja (Cedia Atlantin molemmin puolin). CEDIA -asentajilla oli tuolloin vuosittaisia ​​palkintojenjakotilaisuuksia, joissa oli kategoriat, kuten “paras kotiteatterin asennus yli 100 000 dollaria”. Tämä oli huippuluokan ryhmä, joka myi huippuluokan väestöryhmää.

Markkinoiden toisessa päässä Yhdistyneessä kuningaskunnassa oli tarkalleen kaksi yritystä, jotka myivät harrastajalle ”HA -tavaroita”. Sekä LeetsAutomate- että Laser Company -järjestelmät ovat edelleen jatkuvia. Huolimatta tai mahdollisesti siksi, että olen työskennellyt muutaman vuoden ensin asiantuntijana, sitten yhden heidän kilpailijansa toimitusjohtajana, minulla ei ole muuta kuin kunnioitusta tapaan, jolla he ovat kasvattaneet markkinoita läpi uskottavuus rehellisyydelle ja asiakaspalvelulle. Markkinat ovat kuitenkin muuttuneet 15 vuoden aikana, koska 1996. Haluan mainita muutaman suuntauksen, sitten muutaman tuotteen.

Internet kaikkialla – olemme nähneet, että ”kaikkialla kaikkialla Internet” tulee valtavirtaan. Työskentelin vuonna 2000 suuressa yrityksessä ”verkkoosastolla”. Minulla oli kotiverkko. Käytin pikaviestejä puhuakseni vaimoni kanssa. Verkkojaoston kollegani muistavat, että olen epätavallinen ulkomaalainen, enkä voinut nähdä miksi kukaan haluaisi käyttää IM: tä tai verkostoitua heidän taloonsa. Rullaa tässä tapauksessa vain 11 vuotta, ja Sussexin esikaupunkitalostani voin havaita 8 naapurin langatonta verkkoa, ja pitkään ylläpitämillä vanhemmillani, jotka viettävät suuren osan elämästään Espanjassa, on viikoittain Skype soita lastenlastensa kanssa. Ja aivan erikseen siitä, näen keskusteluja siitä, minkä älypuhelimen ostamista varten, ei älypuhelimen ostamisesta vai ei. (Lisätietoja älypuhelimista hetkessä.)

Musiikki on bittiä, ei lautasen – musiikki on siirtynyt täysin digitaaliseen ekosysteemiin. Vuonna 1996 käytin CD -levyjä, vaikka jotkut audiofiili ystävistäni ostivat edelleen vinyyliä. Huippuluokan digitaalisen musiikin jakelu on ylittänyt analogin laadukkassa. Massamarkkinoilla maailma on hypännyt kahdesti. Ensinnäkin se on lopettanut hyppynsä fyysisen median analogista fyysiseen mediaan; Toiseksi se siirtyy digitaalisesta fyysisestä mediasta digitaaliseen, joka toimitetaan Internetissä. Siirtymä ei ole ollut ilman hikkaa – muotoisia sotia, oikeudellisia haasteita, pidätyksiä ja kaikkia asioita, joita odotat teollisuudelle, jolla on kannattava vanha yritysmalli, joka kohtaa uuden tekniikan tuhoamisen. Vuonna 2011 digitaaliset musiikin lataukset ovat kuitenkin selvästi upotettuja, ja vaikka minä, ruosteinen 40-vuotias, voin silti ostaa parittoman CD-levyn, 30-vuotiaat ystäväni eivät pidä mitään muuta kuin Interneti lähde.

Toisesta kulmasta, ääniraitojen kulmasta videoihin, sama aikataulu on nähnyt siirtymisen äänen analogisesta toimituksesta (Nicam, Dolby Prologic) digitaaliseen monikanavaiseen. (Dolby Digital ja DTS, kaikissa makuissaan.) Vaikka elokuvien digitaalinen toimitus seuraa edelleen DVD -levyjä/bluray -levyjä, liikkeet ovat siihen suuntaan.

Mikä on yhden toiminnan laite, Grandad? – Yhden toiminnon laitteita ei vain ole enää. Jos olet, ystävällinen lukija, olet vähintään 50, on suuri mahdollisuus, että sinulla on ranteen katselu. Jos olet vähintään 30, on noin 5% mahdollisuus, että teet niin. Kyse ei ole pelkästään siitä, että aika on helppo kertoa, että haluamme näytön nurkkaan, kyse on ajatuksesta, että laitetta, jonka ainoa tarkoitus oli kertoa, että aikaa voitaisiin käyttää hyödyllisyyteen. (Myytyjä kelloja myydään tyypillisesti muotituotteina, kuten kouluttajina tai meikkillä.) HA: n vaikutus on alkanut tapahtua siinä mielessä, että älypuhelin (ja vähemmän, mutta kasvava laajuus tabletti) on nyt ”hallinta pinta”.

Olkoon valaistusohjaimia – valaistuksen hallinnasta on tullut massiivisesti paljon kilpailukykyisempiä markkinoita. Lutronin tai X-10: n vaihtoehdoista, joita meillä oli 15 vuotta sitten, olemme nähneet nyt valtavan määrän valaistusjärjestelmiä, jotka on suunnattu keskialueelle-C-Bus, Lutron, Polaron, Flexidim ovat neljä nimeä, jotka hyppäävät toisiinsa Mieli, ja niitä on enemmän. Keskimääräinen sähkötukkukauppias ja DIY -leviäminen myyvät ”kaukosäädinvalot”vakio.

Joten suuntauksista tuotteisiin. Viimeisen 15 vuoden aikana on kolme, jotka haluaisin valita:

1: ITHING-Tällä tarkoitan tietysti iPodia, iPhonea, iPadia ja minä seuraavaa. Ensinnäkin Apple antoi ”Big Brand” -pushin, jota MP3-lataukset tarvitaan, sekä uskottavuuden kannalta ei-teknisten käyttäjien keskuudessa että sitten iTunes-myymälän luomisessa, joka antoi laillisen, hyvin suunnitellun, lopun loppuun Palvelu, joka teki kokemuksesta helppoa. IPhonen myöhempi käyttöönotto teki jotain samanlaista kuin älypuhelinmarkkinat – vaikka Android kasvaa ja elinkelpoisen vaihtoehdon, luottoraportin tulisi mennä Cupertinon joukkueelle kategorian potkimiseksi massamarkkinoille. Ja iPad – se oli hyvä, iPad2 on parempi – se on yhden toiminnon laitteen vastakohta ja loi tablet -luokan massamarkkinoilla tavalla, jota Microsoft ei ollut tehnyt 2000 -luvun alkupuolella.

2: Google – Tällä tavoin tällä tavoin ei ole näkyvää yhteyttä kodin automaatioon, paitsi että Google on se, mikä teki Internetistä hyödyllisen käyttäjien sukupolven ja seuraavan sisällöntuottajien sukupolven. Google, jos sisällytät sen YouTube -tytäryhtiön, on se, mikä on saanut kodin verkottumisen tapahtumaan, ja kotiverkko oli vuonna 1996, joka oli kodin automaation tytäryhtiö. [Ed: Mark lähetti tämän lyhyen artikkelin ennen kuin Google ilmoitti pääsynsä kodin automaatioon].

3: TiVo – taas luokan luoja, joka sai PVR: t tapahtumaan. Tosin TiVo ei ole valtava tuotenimi Isossa -Britanniassa, jossa Sky+ hallitsee, mutta TiVo johti tietä, teknisesti ja maailmanlaajuisesti, ja näemme tulossa ”TiVon virransäädännön”, jotka integroituvat BBC Iplayeriin ja vastaaviin, vastaaviin Antaa asiakkaille paitsi “ennätys tulevaisuuden televisio”, myös “Ennache Aikaisempi televisio, jonka jätit” integroidun palvelun, joka vetoaa valtavirran käyttäjälle, ei vain tekniselle.

Tulevaisuus? – Joten viimeisen 15 vuoden aikana seuraavaan. En aio yrittää ennustaa tulevia tuotteita tulevaisuutta varten, koska esimerkiksi kuka olisi arvannut, että BBC: n mikron (muista ne) tukevista vanhoista tuottajista tulee mobiililaitteen sirujen markkinajohtaja ja Power Your Your iPad ja iPhone? Haluan kuitenkin aloittaa jonkin verran kehitystä. Muista, että nämä ovat yli 15 vuoden aikahorisontin ja että tekniikan kehitys tapahtuu geometrisellä nopeudella, ei lineaarisella. Odotan näkeväni lukuisen kehityksen vuosina 2011-2016, kuten olen koko ajanjaksolla 1996-2011, ja näen sitten sen uudelleen kolmen vuoden 2017-2020 aikana. Joten täällä menemme:

Kiehtovat kokemukset (lukuisissa aisteissa, jos armahtaa pun) ovat tulevaisuus. Haluan jakaa ”syventävät kokemukset” kahteen osaan – ensinnäkin toimitusmekanismi, toiseksi vuorovaikutuksen luonne

Kuinka se toimitetaan? Surround Sound on kanssamme. 3D -TV on rehellisesti sanottuna roskaa. Se ei ole kuin oleminen siellä, se on liian kallista, ja se vaatii tyhmiä laseja … erm, ripustaa, se oli 2010 … se ei silti ole kuin oleminen siellä, mutta se on nyt 200 puntaa pelikonsolissa, eikä se vaadi laseja . Odotan, että 3D -televisio paranee ja että seuraavan 15 vuoden aikana näemme tekniikan paranevan niin, että se olisi siellä. Ääni on jo olemassa- 5- ja 7-kanavan surround-ääni on todella, erittäin hyvä.

Näemme kuitenkin koon erottelun. “Suuressa päässä” Telles jatkaa suurempaa, kunnes rajoittavasta elementistä tulee huoneiden koko. HD kannattaa “vakiomääritelmää”, OH, ja saman 15 vuoden ajanjakson aikana näemme todennäköisesti standardin, joka on yli 1080p-3D: n sovittu, vaikka se on edelleen kapealla vuonna 2026.

Pienessä päässä näyttöresoluutiot nousevat korkeammaksi, vaikka näytöt pienenisivät. Jos asut kaupunkialueella, olet jo tottunut näkemään ihmisten videosisältöä älypuhelimissa. Odottaa heidän näkevän niitä paljon enemmän ja paljon enemmän Smarthadesista (aurinkolasit sisäänrakennetulla näytöllä) pysäyttimenä. Pysäkki on tietysti askel silmien ohittamiselle ja kokemuksen injektioon suoraan neokorteksin parhaaseen osaan, luultavasti aluksi näköhermon kautta. Tutkimusta on jo riittävästi siitä, kuinka voimme tehdä, että on vaikea uskoa, että markkinoilla ei ole järkevää määrä kuluttaja-budjettituotteita vuoteen 2026 mennessä, tosin todennäköisesti massamarkkinoiden vetoomuksella.

Siirrytään nyt vuorovaikutuksen luonteeseen – ensinnäkin vuorovaikutus on digitaalitekniikan passiivinen kulutus. Pelit kasvavat nopeammin kuin elokuvat ja musiikki. World of Warcraft kasvoi 250 000 käyttäjästä tammikuussa 2004 11,5 miljoonaan tammikuussa 2010, Blizzard ottaa nyt noin 5 miljoonan dollarin tulojen maksun päivittäin. Vaikka käyttäjien lukumäärä on edelleen pieni, kasvuvauhti on valtava. Vielä tärkeämpää on kuitenkin vuorovaikutuksen pituus. Monet ihmiset näkevät tietyn elokuvan kerran tai kahdesti. WOW: n pelaamisen kokonaisaika käyttäjäkuntaansa on nyt 6 miljoonaa miesvuotta. (50 miljardia ihmistyötuntia.) Odottaa, että kodin automaation sisällön vaikuttavat voimakkaasti peleihin, molemmat hallinnan int: n suhteenErfaces, mutta myös mitä HA on optimoitu toimittamaan.

Toiseksi ohjausrajapinnat aikovat siirtää paljon enemmän kuin kukaan todella kuvittelee. Ajatushallinta oli vuonna 1982, vain 4 vuotta ennen kuin Mark McCall pääsi HA: hon, ”hullu sci-fi-käsitys” kirjassa ja sitten elokuvassa Firefox. Tosiaankin, ajatusvalvonta aloitti todellakin sotilaallisissa sovelluksissa. Voit nyt ostaa ajatuksen hallittuja kuulokkeita – Emotiv Epoc on markkinajohtaja – noin 300 dollarilla, joka voidaan kouluttaa antamaan 12 liikuntatapaa tietokonepeleissä (vasen, oikea, ylös, alaspäin, eteenpäin, ”zoom”, sway Takaisin, heiluta eteenpäin, käänny vasemmalle, käännä oikealle, käännä myötäpäivään, pyöriä vastapäivään)… tai, toisin sanoen, ajatuksenhallinnan laitteiston kyky ylittää nyt pelisuunnittelijoiden kyvyn käyttää erilaisia ​​liiketiloja A: ssa Ensimmäisen henkilön peli! Tämä laitteiden luokka toimii kuin EEG -kone ja istuu kuulokkeilla, joten se on askel kohti…

Kolmanneksi, suorat hermojen rajapinnat. Vuonna 2002 Yhdysvaltain liittovaltion lääkkeiden hallinnointi hyväksyi syvän aivojen stimulaation Parkinsonin taudin hoidon muodossa. DBS: ssä tietokone, joka on suunnilleen herne, implantoidaan potilaan aivoihin ja korvaa aivojen osan, joka on tyypillisesti epäonnistunut Parkinsonin edetessä. Tämä ei ole teoreettista, tämä ei ole kokeellista – tämä todella istuu yli 80 000 ihmisen aivoissa. Voi, ja nämä eivät ole esiohjelmoituja piirejä-nykyinen sukupolvi voi vastaanottaa uutta ohjelmointia (toivottavasti turvalliselta!) Ulkopuolelta. Asia ei ole se, että DBS -koneet antavat itsensä pelaamiseen tai kodinhallintaan – asia on, että ymmärrämme kuinka rajapintaan suoraan aivoihin. Braingate -niminen tuote on osoitettu, implantoitu apinaan, ei ihmiseen, joka hallitsee suoraan robottivarren.

Voi olla, että vuoteen 2026 mennessä aivojen rajapintamarkkinat ovat hyväksymisen alkaessa. Ehkä Ajattelun valvonta vuonna 2026 on siellä, missä HA oli vuonna 1996.

Tämä muuttaa HA: n peliä kokonaan. Kyse ei ole valojen kääntämisestä ajatuksella-kyse on makaamisesta, 7 jalkaa neliöhuoneessa kaupungin keskikaupungissa, muistivaahtopatjalla, kun taas aivoimplantti kertoo, että kävelet kultaisella hiekalla Karibiasta, käsivarsi elokuvan tähti Du Jour -kadarin kanssa kuutamoisella illalla, kuuntelemalla aaltojen syliä varovasti ja hajuen merituulen, tunteen hiekan jalkojesi alla … oi, ja se on kuin niin Todellinen aivoillesi, kun silmäsi antavat sinulle nyt. Se on “kodinhallinta” -järjestelmä, josta välität (hyvin, se ja turvallisuusjärjestelmä, joka pitää kehosi kuoren turvassa aivojen ollessa muuten kiinni.)

MarkHarrison.WordPress.com: Automaattinen koti – 1. 10 vuotta

Mark Harrison, BA, MA, MBCS: llä on matematiikka ja laskentatutkinto, ja hän on ollut mukana Yhdistyneen kuningaskunnan kodin automaatioyhteisössä, koska 1997. Hän on perustanut ja myyty kaksi asennusyritystä ja ollut yksinkertaisesti automaatin johtaja (myydä Letsautomate). Hänellä on nyt teknologiakonsultointi, mutta paras paikka kiinni häneen on hänen blogissaan – MarkHarrison.wordpress.com

Haluta lisää? – Sinun pitäisi seurata meitä Twitterissä, kuten me Facebookissa tai tilata RSS -syötteemme. Voit jopa saada nämä uutiset toimittamaan sähköpostitse, suoraan postilaatikkoosi joka päivä.

Jaa tämä:
Facebook
Viserrys
Reddit
LinkedIn
Pinterest
Sähköposti
Lisää

Whatsapp
Tulosta

Skype
Tumblr

Sähke
Tasku

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *